Skip to content
Menu

FAQ Veelgestelde vragen

Hoe gaat een Newborn sessie in zijn werk?

Voor kersverse papa’s en mama’s kan het best een opgave zijn om de deur uit te moeten, dus kom ik gewoon bij jullie thuis om de foto’s te maken. Zelf hoeven jullie nergens rekening mee te houden. Alles wat we nodig hebben neem ik mee: Props, accessoires, doeken en wraps!

Voor het beste resultaat maak ik de foto’s het liefst als je kindje tussen de 4 en 21 dagen oud is. Het is voor de baby fijn als het huis goed verwarmd wordt. Een comfortabele temperatuur zou rond de 24 of 25 graden liggen. Willen jullie de kleine zonder kleertjes op de foto? Doe de kleren dan vast uit voor de laatste voeding en wikkel je baby in een warme doek.

Ik ben zo’n 2 à 3 uur bij jullie op bezoek dus er is tijd genoeg voor een voeding, knuffel of om even te verschonen. Om je baby niet teveel prikkels te geven is het handig om zo weinig mogelijk kraambezoek over de vloer te hebben. Jullie kindje bepaalt hoe de sessie gaat verlopen. We dwingen de baby dus niet om poses aan te nemen die hij of zij niet fijn vindt.

Welke kleding moet ik aan?

Probeer kleding te dragen die niet afleidt. Geen drukke printjes of hele felle kleuren. Alle aandacht is voor jou, niet voor je kleren. Kies vooral iets waar je je goed in voelt. Pasteltinten maken de foto bijvoorbeeld wat rustiger dan felle kleuren.

Twijfel je of gaan jullie met meerdere mensen op de foto? Neem wat extra kleding mee zodat kleur en stijl op elkaar afgestemd kunnen worden. Ons doel is om een mooi geheel te fotograferen.

Wat moeten we meenemen naar de Cake smash sessie?

De taart! Ik ben namelijk niet zo goed in bakken ????

Verder is het handig om schone luiers, doekjes, een handdoek, een extra setje kleding en wat speelgoed mee te nemen. Zo krijgen we een vrolijke baby op de foto. Denk er aan dat je eigen kleding ook vies zal worden.

Wat moet ik meenemen naar mijn zwangerschapssessie?

Wat zijn jullie wensen en welke sfeer willen jullie neerzetten? Daar gaat het om. In mijn studio zijn diverse schone doeken en jurken aanwezig. Daar mag gratis gebruik van worden gemaakt. Overleg dus even van tevoren wat jullie graag zouden willen.

Wil je weten wat ik precies heb hangen? Bel me of stuur een mailtje met je vraag. Eventueel maken we gewoon een afspraak zodat je langs kunt komen om iets uit te zoeken. Denk er aan dat je de hele dag loszittende kleding draagt, we willen natuurlijk niet dat er striemen op je buik of benen staan.

Wat is WeTransfer?

Wetransfer.com is een website die iedereen kan gebruiken om veilig, gratis en snel grote bestanden te versturen. Je ontvangt na je shoot een mail via WeTransfer, waarin een link staat. Met een klik op deze link download je de foto’s direct op jouw tablet, computer of smartphone.

Sla de ontvangen foto’s altijd goed op. Zorg dat ze in een makkelijk te vinden map op je computer staan. Maak het liefst ook nog een backup op een externe harde schijf in de juiste map op een computer. De link van WeTransfer verdwijnt namelijk weer na 7 dagen.

Hoe kan ik Mayera Fotografie het beste bereiken?

Op mijn website staat een handig formulier waarmee je me heel snel een berichtje kunt sturen. Vind je Whatsapp makkelijker? Dat mag ook! Mijn nummer is (06) 12 21 18 38.

Bellen mag natuurlijk ook. Spreek wel even de voicemail in als ik niet opneem, dan bel ik je snel terug!

Wat zijn de openingstijden van Mayera Fotografie?

Meestal fotografeer ik op dinsdag, woensdag, vrijdag of zaterdag. Natuurlijk kan worden afgeweken van deze dagen. Daar over kunnen we even overleggen. Avonden zijn geen probleem.

Wel hanteer ik een zondag-toeslag bovenop de kosten van de fotoshoot, deze bedraagt € 30,-.

Hoe kan ik betalen?

De betaling kan middels een Tikkie ( betaalverzoek ), overboeking of gewoon contant. Bij contante betaling vraag ik wel om een gepast bedrag. Voor de veiligheid draag ik geen wisselgeld bij mij.

Worden er reiskosten gerekend?

Binnen Wijk bij Duurstede en omstreken bereken ik geen reiskosten door. Voor foto’s op locatie doe ik dit wel. Ik hanteer dan een bedrag van € 0,35 per kilometer.

Worden mijn foto’s online geplaatst?

Mayera Fotografie behoudt zich het recht voor om de foto’s online te plaatsen voor social media en de eigen website.

Wil je dit liever niet? Geen probleem! Geef het even aan, dan houd ik hier uiteraard rekening mee.

Wanneer ontvang ik mijn foto’s?

Wanneer de betaling is afgerond duurt het maximaal 3 dagen voordat je de voorselectie van de foto’s krijgt. Je ontvangt de foto’s verkleind via Wetransfer.com zodat je zelf de foto’s kunt uitkiezen die ik zal gaan bewerken.

Nadat je een keuze hebt gemaakt duurt het maximaal 3 weken tot je de bewerkte foto’s via Wetransfer.com ontvangt. Je ontvangt ze dan in hoge resolutie, in kleur en zwart wit, zonder watermerk.

Kan ik mijn afspraak annuleren ( bijvoorbeeld bij ziekte, of slecht weer )?

Kan jullie fotoshoot niet door gaan omdat iemand ziek is? Dan kan de afspraak kosteloos worden geannuleerd als we meteen een nieuwe datum prikken.

Als we de fotoshoot op een buitenlocatie hebben gepland en het weer is niet optimaal dan verplaatsen we de shoot.

Wil je de fotoshoot helemaal annuleren? Doe dit dan 1 week van tevoren, anders ben ik genoodzaakt 30% van de reportage in rekening te brengen.

Zijn er ook cadeaubonnen beschikbaar?

Er zijn bonnen te bestellen van ieder gewenst bedrag. Normaal gesproken hanteer ik voor cadeaubonnen simpelweg mijn eigen tarieven. Een ander bedrag naar wens kan natuurlijk ook. Woon je niet in de buurt? Dan verstuur ik de cadeaubon kosteloos.

Cadeaubonnen van Mayera Fotografie worden altijd feestelijk verpakt.

Hoe zit het met auteursrecht/portretrecht?

Je ontvangt de foto’s in hoge resolutie via Wetransfer.com. Deze foto’s mag je voor eigen gebruik reproduceren.

Het gebruik van deze foto’s voor bijvoorbeeld commerciële doeleinden is niet toegestaan. Wel mogen de foto’s op social media worden geplaatst, bijvoorbeeld op Facebook, Twitter of Instagram. Vermeld of tag dan alsjeblieft Mayera Fotografie.

Volgens de wet behoort het autersrecht op foto’s altijd toe aan de fotograaf, mits hiervoor geen afwijkende overeenkomst is getekend.

Kan ik de onbewerkte foto’s krijgen?

De onbewerkte ( en verkleinde ) foto’s worden binnen 3 dagen na de shoot naar u verzonden. RAW-bestanden worden niet meegeleverd. Deze bestanden beschouw ik als mijn negatieven. De fotoshoot draait natuurlijk om het eindresultaat!

Vraag niet beantwoord? Geen nood...