Borstvoeding, het is zo iets moois…

Borstvoeding, het is zo iets moois. Het is de beste voeding voor je kindje en je kindje wordt zo beter beschermd tegen ziektes.

Als kersverse moeder is het soms lastig de juiste weg te vinden hierin. Hoe leg je je kindje aan, drinkt hij/zij wel genoeg?  Komt er wel genoeg melk uit?

Bij sommige mama’s gaat het in één keer heel goed maar bij andere kant het een hele strijd zijn. De melkproductie kan maar langzaam op gang komen, of je kindje kan niet goed aanleggen.  En zo heb je nog vele andere dingen maar áls het dan eenmaal lukt, is het zo mooi.

Ik heb zelf bijna 2 jaar borstvoeding gegeven.  De eerste week ging niet helemaal goed, Roan viel af; we moesten hem bijvoeden en ik moest gaan kolven. En de pijn van het aanleggen vergeet ik ook nooit meer. Maar na 2 à 3 weken ging het eigenlijk perfect en zijn wij gezegend met een perfecte borstvoedingsperiode.

Ik ging eerst voor 3 maanden, toen 6 en toen 9. Het ging eigenlijk zo goed dat we gewoon hebben gekeken wanneer het zou stoppen.  Roan werd toen ziek en wilde een paar dagen niet meer drinken, dat was het moment dat ik besloot te stoppen. En voor hem was dat ook prima.

Ondanks dat ik zo lang borstvoeding heb gegeven vergeet je toch ook snel de kleine dingentjes. Zoals  bijvoorbeeld hoe die kleine handjes kunnen friemelen aan je ketting of kleding.  Roan moest altijd mijn vinger vast houden. Hoe was/is dat bij jullie?

En vooral in het begin viel Roan altijd in slaap na een voeding. Het is echt een momentje van jou en je kindje samen. Je komt even tot rust, geniet van elkaar. Van de aanrakingen, het contact samen en het knuffelen.

Wat ik helaas niet heb zijn foto’s van deze mooie momenten samen. In de eerste week heeft mijn moeder gauw wat foto’s gemaakt #oververmoeidemoeder met vogelnest op haar hoofd in het kraambed..
Verder heb ik misschien 2 selfies gemaakt. Verder heb ik niks.. Dat vind ik achteraf toch wel heel jammer!

Onlangs heb ik een prachtige mama met haar dochter vast mogen leggen tijdens de voeding.  Dit zijn zulke waardevolle foto’s geworden voor haar. Een prachtige herinnering aan een tijd die binnenkort gaat stoppen.

Nu is er voor jou ook de mogelijkheid een borstvoedings-sessie te boeken! Ik leg jou en je kindje vast  tijdens het voeden en jullie momentjes samen. Dit kan al met je kindje in het begin maar ook als het wat ouder is. Dan heb je wel meer contact met je kindje.

Dit kunnen we in jullie vertrouwde omgeving doen bij jullie thuis. Maar het mag ook op locatie bij lekker warm weer in de natuur of in de studio!

Liefs, Mayera